Vježbajte s nama – Medicinska gimnastika!

Vježbajte s nama – Medicinska gimnastika!

Medicinskom gimnastikom učimo kako pravilno držati tijelo, kako se ispravno kretati i kako pravilno vježbati. Sa vježbama koje izvodimo u medicinskoj gimnastici smo pokretljiviji, odstranjujemo napetost i ispravljamo pogrešno držanje. Spajamo disanje sa koordiniranim, kontroliranim i koncentriranim pokretima. Polaganim, skladnim i svjesnim pokretima aktiviramo najdublje slojeve mišića, jačajući ih i izdužujući što pridonosi i lijepo oblikovanoj formi tijela. Svi mišići i kosti u tijelu moraju biti u skladu jedni sa drugima kako bi dobili maximalno funkcioniranje cijelog tijela. Medicinskom gimnastikom poboljšavamo ukupno tjelesno zdravlje,razvijamo tijelo, um i duh. Vježbe se rade uz različite rekvizite poput velikih i malih lopti, guma, bućica, štapova koji su odlični za jačanje dubokih mišića i njihovo istezanje. Rezultati ovakvih vježbi su vidljivi na posturi, u pokretu i funkcionalnosti tijela. Izdržljivost cijelog trupa koji je ključan stabilizatator i potpora tijelu u svakodnevnim radnjama.

Gdje i kada možete vježbati u neposrednoj blizini Vašeg radnog mjesta ? Treninzi se održavaju 2 puta tjedno u dvoranama u podrumu Istraživačkog instituta prema niže navedenom rasporedu (mjesta ima u svim grupama osim utorkom i četvrtkom od 16:15 a po potrebi u slučaju vašeg velikog interesa možemo oformiti i dodatne grupe):

Ponedjeljak i srijeda: 7:00 – 8:00; 16:15 – 17:15

Utorak i četvrtak: 16:15 – 17:15 (2 grupe); 17:15 – 18:15; 18:30 – 19:30

Cijena za po 2 sata treninga tjedno iznosi oko 100 kn mjesečno a varira ovisno o broju polaznika. Možete dolaziti i više puta tjedno i u tom slučaju je cijena odgovarajuća broju dolazaka. U slučaju da ne možete doći u Vaš termin, slobodno trening odradite u bilo kojoj grupi uz evidenciju na listi dolazaka.

Da bi nam se pridružili potrebno je samo malo dobre volje za odluku, upornosti za nastavak, članstvo u DSR PLIVA kako bi ostvarili pravo na našu subvenciju a za sve ostalo pobrinut će se naše stručne voditeljice:  Ida Kornelija Gross, rođena u Zagrebu 1972g. Završen Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Od osnovne škole se bavi gimnastikom i plesom, pohađa različite tehnike načina izvođenja vježbi. Radionice i edukacije: Psihoterapija pokretom (Geoffery I.Unkovich), IMRC (integrirani program s osobama s posebnim potrebama), Yoga za svaki dan (Maja Jakuš Mejarec), Osnove Pilatesa-Pilates prevencija ozljeda i funkcionalni trening (Sara Barbieri),“Fascial Network“ u Pilates treningu, istezanju i fizioterapiji (Jarmo Ahoheh), Pilates u uredu (Jagoda Branilovic Kicic).  Anita Prpić, rođena u Zagrebu 1979g. Završeno Fitness učilište, instruktorica Pilatesa. Vlasnica studia za vježbanje, Val vježbi. Od srednje škole se bavi različitim načinima vježbanja, aerobik, power Pilates, spinn, funkcionalni trening a u slobodno vrijeme planinarenje. Radionice i edukacije: Anatomija pokreta kroz principe Biomehanike; Kreator savršenih treninga; Katy Bowman: Nutritious Movement; Safe spine Technique; “Fascial Network“ u Pilates treningu, istezanju i fizioterapiji (Jarmo Ahoheh); Building the ultimate back (Stuart McGill); Konferencija „sportskom rekreacijom ususret zdravlju“.

Sve informacije možete, osim ovdje na našoj stranici, dobiti i direktno od voditeljice sekcije Branke Sabljar-Škiljić na: mob 098/478-913; kućni 1766 (01/3721-766); e-mail: branka.sabljar-skiljic@pliva.com