Poziv zainteresiranim članovima za osnivanje ronilačke sekcije

Poziv zainteresiranim članovima za osnivanje ronilačke sekcije

Objavljujemo POZIV Plivašima, članovima DSR PLIVA i onima koji će to tek postati da se prijave ako  su zainteresirani za osnivanje ronilačke sekcije DSR PLIVA. Članstvo bi Vam omogućilo značajne popuste za tečajeve ronjenja, i ostale benefite što je detaljnije opisano u tekstu koji slijedi….

Radi se prvenstveno o tečajevima ronjenja s bocama iako postoji i opcija za tečaj ronjenja na dah (free diving).

Priložene su ponude dva kluba s dogovorenim povoljnijim cijenama, odnosno popustima za Plivaše članove društva, i to za tečajeve ronjenja ; Ronilački klub Roniti se mora i ronilački klub Geronimo.

Oba kluba ovlaštena su i certificirana za održavanje tečajeva i izdavanje certifikata za ronjenje prema SSI (Scuba schools international) standardu. SSI certifikat omogućuje osobi da roni u ronilačkim centrima i odmaralištima bilo gdje u svijetu.

Ponuda RK Roniti se mora:

Redovna cijena osnovnog tečaja je 2200 kn ali je predsjednik kluba, Damir Zurub, pristao spustiti cijenu za plivaše na 1750 kn, a polaganje dodatnih specijalizacija (npr. Noćno ronjenje, Ronjenje na olupinama, itd…) košta 600 kn.

U cijenu tečaja uključena je i godišnja članarina u klubu koja iznosi 300 kn, korištenje mjesnog ronilačkog centra te najam opreme koji iznosi 10 kn po komadu opreme (izuzetak je regulator disanja sa cijenom od 30 kn).

Teorijski dio tečaja se polaže online, a praksa u moru (za vrijeme sezone je to uglavnom u Filip Jakovu blizu Biograda na Moru, a van sezone uglavnom u Kraljevici kod Rijeke).

Za neodlučne klub nudi opciju takozvanog Discovery dive-a gdje osoba može isprobati ronjenje s bocama. Cijena Discovery dive-a iznosi 150 kn a u cijenu je uključen najam kompletne opreme. Discovery dive se odvija u moru, maksimalna dubina zarona je 5 m a trajanje je 30 minuta. U slučaju da se osoba nakon Discovery dive-a odluči za polaganje tečaja, cijena tečaja se umanjuje za 100 kn.

Klub redovito organizira izlete po Hrvatskoj kao i po cijelom svijetu 3 do 4 puta mjesečno. Učestalost odlazaka sekcije na takve izlete bi ovisila o količini sredstava koju bi dobili na raspolaganje te o odabiru destinacija. Cijene smještaja na izletima se kreću otprilike 75 – 100 kn/noć.

Cijena korištenja ronilačkog centra (usluga punjenja boca, pranje i sušenje opreme, korištenje broda…) je otprilike 100 kn po zaronu. Cijena prijevoza je 30 – 70 % od redovnih cijena ovisno o dogovoru predsjednika kluba sa prijevoznikom.

Klub također sudjeluje u 3 velika projekta:

  • Think green – dobrotvorni projekt čija je svrha čišćenje hrvatskih jezera i mora;
  • Underwater photo marathon – projekt podvodne fotografije s ciljem promocije podvodne fotografije i unaprjeđenja kulturne ponude grada Zagreba (najbolje fotografije se izlažu po različitim javnim ustanovama u gradu tokom cijele godine)
  • Plavo ronilačko srce – dobrotvorni projekt u kojem članovi kluba potpuno besplatno educiraju djecu bez roditelja iz SOS dječjeg sela Hrvatska za buduće ronilačko zanimanje (svaka donacija je dobrodošla).

Ponuda RK Geronimo:

Ronilački klub Geronimo također nudi značajan popust za tečajeve ronjenja, i to osim prema SSI standardu i po CMAS standardu;

 

Kontakt osoba za slanje prijava je naš član i kolega Antonio Vujičić (antonio.vujicic@pliva.com ili 372-2817). Antonio je zaljubljenik u ronjenje i kod njega ćete dobiti dodatne informacije i odgovore na sva eventualna dodatna pitanja.