Plivini Nogometaši u Konstanti

Plivini Nogometaši u Konstanti

Tijekom sezone „kiselih krastavaca“ čitaj : godina bez Svjetskog i Europskog nogometnog prvenstva obično je vrijeme za nastup na Svjetskim korporativnih igrama. Nekoliko mogućih opcija i termina bilo je u igri međutim kao najzanimljivija lokacija pokazala se Konstanta, grad na Crnom moru sa poznatom Mamaia plažom.

Odluka je pala da se ide početkom rujna i samo je bilo potrebno izabrati ekipu koje je spremna sama financirati troškove puta. Plivini nogometaši pojačani sa nogometnim entuzijastima kreću na Mamia nogometno–turističku avanturu. Međutim već u startu kreću prve poteškoće. U polasku iz Zagreba let kasni 3 sata i potrebno je pomaknuti cijeli raspored. Međutim dobra organizacija u režiji Saše Marića dolazi do izražaja i nominalno sve su poteškoće vrlo brzo riješene.

Trosatni put mini–busom od Bukurešta do Konstante prolazi u jakom dobrom raspoloženju sa čvrsto zavezanim pojasevima jer smo imali osjećaj da smo na rally utrci. Međutim sretno stižemo do hotela, doduše iz drugog pokušaja, ali bili smo sretni što smo živi stigli.

Nakon prijave u hotel slijedi provjera ogromne pješčane plaže i sportskih borilišta. Pada prvo kupanje u Crnom moru uz nezaobilazno pitanje: „da li su ove ogromne meduze opasne?“.

Drugi dan provodimo na Mamaia plaži uz intenzivnu potragu za mjenjačnicom. Međutim saznajemo da je rujan već post–sezona i da nije lako dobiti Leie. Napokon nalazimo jednu skrivenu mjenjačnicu gdje nas dobro oderaše na tečaju i možemo mirno na plažu. Uz koktele puno se lakše raspravlja o nogometnoj taktici i potencijalnim protivnicima u skupini. „Prvo smo se pobrinuli da imamo Leie, a onda da ih nemamo“, komentar je koji najbolje opisuje taj dan.

Nakon službenih prijava i panoramske vožnje gondolom iznad kilometarske plaže slijedi lagano nabrijavanje za sutrašnje okršaje.

Prvi dan natjecanja donosi tri utakmice i borbu za prolaz skupine. Prva utakmica dosta teška, nikako nismo mogli proigrati što rezultira porazom od 2:0. Sljedeća utakmica je već malo bolja, proradila je i realizacija te pobjeđujemo tijesnim rezultatom 2:1. Međutim tijekom utakmice nekoliko igrača se ozlijedilo te u odlučujuću treću utakmicu ulazimo praktično bez prave zamjene. Dobra i čvrsta treća utakmica protiv ekipe iz Izraela u kojoj  5 minuta prije kraja vodimo golom razlike međutim nekoliko trenutaka neopreznosti i pad koncentracije udaljili su nas od završnice turnira.

U svakom slučaju jedno lijepo iskustvo. Ostaje žal za boljim rezultatom s obzirom da smo bili konkurentni, međutim falilo nam je malo sreće vezano uz ozljede, a i nekoliko tjedana ozbiljnih priprema ne bi škodilo.

by Šimo Kordić