Najava jednodnevnog skijaškog izleta u Tarvisio

Najava jednodnevnog skijaškog izleta u Tarvisio

Dragi skijaši,

  1. 27. siječnja vodimo vas u Tarvisio. U nekoliko kratkih natuknica dostavljam vam detalje novog odredišta.

Skijalište Tarvisio smješteno je na tromeđi Italije, Slovenije i Austrije, u talijanskoj regiji Friuli-Venezia-Giulia. Nadmorska visina te orijentiranost skijaških staza osiguravaju dosta snijega do kraja ožujka, kad se skijalište zatvara. Dužinom staza ova destinacija svrstava se u manja skijališta, no nedostatak kilometara staza nadomješten je iznimnom kvalitetom spustova. Činjenica da se na stazi Di Prampero vozi i super veleslalom za natjecateljke svjetskog kupa potvrđuje da visoka ocjena skijališta nije slučajna. Infrastruktura je uglavnom nova i suvremena.

Posebno obilježje skijališta je gradić Monte Lusari, smješten na vrhu skijališta. Naselje broji oko dvadesetak kuća sa crkvom u sredini. Ova dosta posebna crkva svake nedjelje ima misu na sva tri jezika, a skijaši u pancericama i skijaškim odijelima su normalna pojava. Središnja uličica, smještena na gotovo 1800 m nadmorske visine, dijeli gradić na dva dijela. Gore je uvijek živo, restorani i suvenirnice puni su skijaša.

Uglavnom, Tarvisio je mjesto koja se svakako preporučuje posjetiti. Pozivamo vas da to učinite sa PLIVINOM skijaškom sekcijom.

Svi detalji izleta nalaze se na listiću u prilogu.

Vaš PLIVA SKI TEAM