Najava izleta – Uršlja gora (SLO)

URŠLJA GORA (PLEŠIVEC) 1699 m n/m – SLOVENIJA

(jednodnevni izlet BUS-om)

SUBOTA 09. 09. 2017.

Uršlja gora se nalazi između Slovenj Gradeca i Črne na Koroškem u Koruškoj i najistočniji je vrh u Karavankama. Ispod samog vrha planine smješten je planinarski dom, crkva sv. Uršule i televizijski odašiljač. Interesantan je vidikovac zbog izuzetnih pogleda na Korušku i Kamniško Savinjske Alpe.

Plan izleta:

6:30 sati – polazak s terminala na Črnomercu

Vožnja busom Črnomerec – Brežice – Krško – Sevnica – Zidani Most – Laško – Celje – Šoštanj- Andrejev dom na Slemenu. Vožnja traje cca 3 sata. Odmor za kavicu i ostalo u Laškom.

 

Planinarska tura: Andrejv dom na Slemenu (1084 m n/m) – Dom na Uršlji gori– vrh 1699 m n/m). Hoda se cca 2:30 sata a visinska razlika koju ćemo ispenjati je 615 m n/m.

 

Potrebna oprema: Standardna planinarska oprema prema vremenskim uvjetima.

 

Planinarski dom je dobro opskrbljen hranom i pićem.

 

CIJENA PRIJEVOZA BUSOM –         50,00 kn članovi DŠR PLIV

                                                              100,00 kn članovi HPD PLIVA

 

Prijave i uplate za bus vodičima izleta utorkom u prostorijama društva uz predočenje planinarske iskaznice. Uplate ne vraćamo. U slučaju spriječenosti  nađite zamjenu                                              

Vodiči izleta: Rudolf Posavec, mob. +099 259 3834 mail: Rudolf.Posavec@pliva.com

Vesna Tisaj,   mob: 095 904 7414;  mail: vtisaj@net.amis.hr

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodiči imaju pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti.

 

RADUJEMO SE DRUŽENJU PO BREGIMA S VAMA!!!