Dpis Tigrovi, Sljeme, Dan sjećanja i Plivaši

Dpis Tigrovi, Sljeme, Dan sjećanja i Plivaši

Još jedan izlet u organizaciji Tigrova i Plivaša po Sljemenskoj snježnoj zimskoj idili. Tridesetak izviđača članova Dpis Tigrovi iz OŠ Ivana Cankara i učenici OŠ Fran Krsto Frankopan sudjelovalo je na izletu u organizaciji izviđačkog društva i uz potporu Plivaša planinara. Počeli smo kratkom šetnjom poučnom stazom uz potok Bliznec od ulaza u PP Medvednicu do ugostiteljskog objekta Pilane Bliznec.
Nakon toga smo se autobusom prevezli do Stare lugarnice na Sljemenu. Tu je bila kratka pauza i u kojoj su klinci u kratkom roku uspjeli napraviti 3 velika snjegovića i baražno izgrudati jednog od vodiča. Popeli smo se na vrh Sljemena i nažalost bili zakinuti za pogled zbog zatvorenog vidikovca, a i magla je tome malo pridonijela.
Sa Sljemena smo preko Činovničke livade krenuli prema Kapelici Majci Božjoj Sljemenskoj, pa kraj hotela Snježne kraljice do planinarskog doma Ivan Pačkovski ili popularnije nazvanog Puntijarka gdje nas je čekao planinarski ručak – grah s kobasicom. I još jedna runda grudanja i ostalih sniježnih radosti.
Povodom Dana sjećana na žrtvu Vukovara posjetili smo i groblje Mirogoj i zapalili svijeće pred spomenicima braniteljima.