Aerobik – početak jesenske sezone

Aerobik – početak jesenske sezone

AEROBIK U JESENSKOJ SEZONI ZAPOČINJE U PONEDJELJAK, 04.09.2017. U 16:10 U DVORANI ZGRADE R&D-ja !!!!

Programi koje ćemo provoditi ove sezone su:

CORE FIT 40, BODY SLIM,  AERO GYM I FUNKCIONALNI TRENINZI

 1. CORE FIT 40

Program ekstremno visokog intenziteta koji traju nešto kraće od prosječnog rekreativnog sata, sve se više traže u europskim i svjetskim dvoranama. Core fit aktivira čitavo tijelo u maksimalnom tempu i intenzitetu i traje samo 40 minuta! Zašto? Prvo – zato jer tijelo ne može održati maksimalno visok intenzitet treninga duže od 40 minuta i puno važnije – zato jer su najnovija istraživanja pokazala kako programi maksimalnog intenziteta koji na funkcionalan način aktiviraju čitavo tijelo izazivaju tzv. post-burn-effct. To znači da se tijekom sata metabolizam ubrzava, a povećana kalorijska potrošnja traje i do 24 sata nakon završetka treninga!

Core fit maksimum izazova, intenziteta i kalorijske potrošnje, prilagođen kako ženskom, tako i muškom tijelu i njegovim potrebama za skidanjem masnih naslaga. Utječe na 4 najvažnije tjelesne komponente: izdržljivost, funkcionalnost, čvrstoću tijela i, naravno, bolji izgled! Bez koreografije, C.F. aktivira tijelo na funkcionalan način – što znači da ga tretira kao cjelinu, stavljajući naglasak na prirodne kretnje i aktivaciju više mišićnih grupacija istovremeno.

 1. BODY SLIM

Osnovni cilj programa je učvršćivanje i oblikovanje svih mišića s naglaskom na bedra, stražnjicu, trbuh i leđa. Preporučuje se svima koji žele preoblikovati svoje tijelo prirodnim metodama: vježbanjem i pravilnom prehranom.

Program je idealan za vježbače koji ne žele složenije koreografske sekvence vježbi za zagrijavanje. Intenzitet rada moguće je prilagoditi svojim trenutnim potrebama i stanju, ukoliko se slijede upute voditelja.

 1. AERO GYM

Je fat burning intervalni trening koji, uz jednostavne korake na stepu ( i bez stepa) koje mogu pratiti i vježbačice s manje iskustva, kombinira vježbe s bučicama te puno čučnjeva i vježbi za sve ženske kritične zone. Intervali aerobnog treninga i polustatičnih vježbi snage koji se izmjenjuju tijekom sata dovode organizam u zonu maksimalne kalorijske potrošnje. Na ovom će satu voditeljica iz vas izvući maksimum, a tijelo će vidljivim promjenama reagirati već nakon nekoliko tjedana.

 1. FUNKCIONALNI TRENING

je najkompletniji način treniranja jer se radi na svim bitnim značajkama; snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti. Moglo bi se reći da je iz svih sportova uzeto ono najučinkovitije te složeno u jedan veoma raznolik koncept!

Svaki je sat iznenađenje, nešto novo, drugačije i posebno. Program sastavljen tako da se na svakom treningu mijenja koncept, tip vježbi i sadržaj. Jedan je sat to Body slim, drugi Core fit, treći lagana koreografija bez stepa, intenzivne Pilates  vježbe, kombinacija svega navedenog ili pak nešto sasvim drugo! Iznenadite svoje tijelo, usudite se doći na neočekivano, izađite iz svoje sigurne zone! Zajednički nazivnik je vrlo visoki intenzitet, podizanje metabolizma i poticanje sagorijevanja masti. Želite li pratiti svoj napredak? Pridružite nam se što prije.

A na Vama je da:

 • Redovito vježbate

Preporučamo Vam da odvojite za tjelovježbu najmanje 3x tjedno po sat vremena, jer postići dobru formu je teško, a izgubiti postignuto je najlakše. Pad forme započinje već nakon 10-15 dana neaktivnosti.

 • Nosite primjerenu odjeću

Odjeća za vježbanje treba biti udobna, dovoljno komotna, u njoj se morate dobro osjećati i ne smije Vas sputavati u izvođenju vježbi. Nemojte se oblačiti u puno slojeva, jer prevelika toplina dodatno opterećuje organizam, a ništa više kilograma ne gubimo na taj način, samo gubimo tekućinu koju ćemo nakon treninga nadoknaditi.

 • Nabavite primjerenu obuću

Sportsku obuću birajte na osnovu aktivnosti, ali i svog tipa stopala. Danas se na tržištu može namjenjena upravo našoj sportskoj aktivnosti,aerobiku . Pravilno odabrana i prilagođena individualnim potrebama, dobra obuća može smanjiti vjerojatnost nastanka oštećenja ili ozljeda (smanjuju stres na stopala, skočne zglobove, koljena, kukove i kralješnicu). Ako vježbate u zatvorenom preobujte se u čiste tenisice.

 • Ne izbjegavate zagrijavanje

Jer nepripremljeno tijelo sklonije je nastanku ozljeda, a srčanožilini i plućni sustav kao i ostali organski sustavi teže podnose napor. Zagrijavanje priprema tijelo za intenzivnije vježbanje, povećava tjelesnu temperaturu za 1-2° tako da počne znojenje, stimulira rad srčanožilnog i plućnog sustava, poveća protok krvi, povećava metabolizam skeletnih mišića, brzinu i snagu mišićne kontrakcije, ubrzava provodljivost živčanih impulsa, povećava elastičnost mišića, tetiva i ligamenata, priprema zglobna tijela za napore koji slijede, prevenira mogućnost nastanka ozljede i psihološki priprema vježbača za glavni dio vježbanja, a i bolje je zagrijati se nego ometati ostale vježbače na satu naknadnim ulaskom na trening.

 • Ne izbjegavate istezanje

Istezanje mišića (stretching) ubrzava oporavak tijela nakon opterećenja (poboljšava krvotok i druge regenerativne procese), povećava pokretljivost zglobova i elastičnost mišića, smanjuje napetost u mišićima, povećava mišićnu i međumišićnu koordinaciju, smanjuje opasnost od ozljeda mišića, ligamenata i zglobova, pomaže u postizanje sveopće relaksacije i postepeno vraća organizam u stanje prije vježbanja.

 • Slušajte stručnu osobu

Savjeti stručne osobe su važni. Pomažu vam da kvalitetnije i brže savladate određeni pokret, naučite pravilno izvoditi vježbe, naučite kako dozirati opterećenje i što se postiže određenim vježbama ili aktivnostima. Stručni savjeti i dobro organizirani treninzi brže će Vas dovesti do zadanih ciljeva i smanjiti mogućnost nastanka ozljede ili preopterećenja. Slušajte i gledajte trenera kad Vam želi pomoći prilikom izvođenja nekog pokreta, i kada Vam nudi modifikacije koraka u koreografiji. Nestručne osobe mogu vam nanijeti više štete nego koristi. Dobar glas daleko se čuje, loš još dalje.

 • Pravilno izvodite vježbe

Učenju novih kretnji potrebno je posvetiti veću pažnju i koncentraciju što ne znači da automatizirane kretnje možemo raditi bez razmišljanja. Ako nešto ne znate ili niste sigurni, pitajte stručnu osobu.

 • Ne pretjerujte

Preopterećenje se može dogoditi ako si postavite prevelike zahtjeve, a ne obazirete se na objektivne i subjektivne pokazatelje umora: kronični umor; bolove u mišićima, tetivama, ligamentima i zglobovima; stres frakture; upale tetiva i zglobova; kronične bolove u koljenima i kralješnici; padanje forme; bezvoljnost; anemija; netipični udarci srca; smanjene mogućnosti u odnosu na prijašnji period. Malo duljim i dobrim odmorom ili samo smanjenjem intenziteta, organizam će vrlo brzo biti spreman za ponovni trening.

 • Ne uspoređujte se s drugima

Svatko od nas je drugačiji. Napredak ovisi o genetskim predispozicijama, funkcionalnim i motoričkim sposobnostima i znanju, morfološkim karakteristikama, “voljnom” faktoru, redovitosti vježbanja, intenzitetu opterećenja i o još mnogo sitnih, ali bitnih čimbenika. Stoga, se ne uspoređujte s drugima već pratite svoj osobni napredak, i ne morate sve napraviti kao vježbači u grupi …pogotovo ako ste se tek priključili, budite svjesni svojih trenutnih sposobnosti, poboljšati će se kroz dva tjedna redovite rekreacije….ne brinite.

 • Pazite na disanje

Disati treba što dublje, punim plućima i u stanju mirovanja. Udišite na nos, a izdišite na nos i usta. Dobrom ventilacijom mišići i cjelokupni organizam bit će optimalno opskrbljeni kisikom i vježbat ćete uz najmanji napor. Ako primjećujete da teško dišete i “gubite dah”, smanjite intenzitet vježbanja dok ne uspostavite normalan ritam disanja. Slušajte trenere o ispravnom disanju prilikom izvođenja pojedinih vježbi.

 • Pijete dovoljno tekućine

Za vrijeme tjelesne aktivnosti koja traje do 60 minuta može se piti i obična voda (bolja je mineralna, negazirana), a ako je aktivnost duljeg trajanja poželjno je piti tekućinu obogaćenu elektrolitima (natrij, kalij, magnezij) s malim količinama ugljikohidrata niskog glikemičkog indeksa koji se može unijeti u organizam putem npr. izotoničkih napitaka.

Nakon tjelesne aktivnosti potrebno je osigurati dobru rehidraciju organizma kako bi se omogućio dobar i brz oporavak jer nedostatak tekućine izaziva sporije odvijanje reakcija u organizmu.

 • Ne vježbajte punog želuca, ali niti gladni

U oba slučaja otežana nam je koncentracija, javlja se osjećaj slabosti, a pun želudac stvara osjećaj težine što ometa vježbanje. Ako je od posljednjeg obroka prošlo više od četiri sata, bilo bi poželjno da se oko sat vremena prije tjelovježbe pojede neki lagani međuobrok: npr: jabuka, jogurt, malo integralnog kruha, ugljikohidratno-proteinski shake i sl. Inače već 2 sata nakon jela moguće je odraditi kvalitetan trening.Nakon vježbanja dozvolite organizmu da se smiri, nadoknadite izlučenu tekućinu, a tek onda pojedite svoj obrok.

 • Ne budite opsjednuti mršavljenjem

Ogledalo i vaša odjeća pravi su pokazatelji izgleda vašeg tijela. Dugotrajni rezultati postižu se postupno i za to je potrebno određeno vrijeme. Brzopotezno skidanje kilograma najčešće rezultira njihovim brzim povratkom i dodatnim nezadovoljstvom. Bitniji su smanjeni centimetri nego kilogrami….

 • Pazite na prehranu

Manji obroci, češće, voće, povrće, žitarice….bez šećera i “loših” masnoća…najbolja pomoć u postizanju optimalnih rezultata…..

Savjet je raditi ono što veseli svakog ponaosob, a ne program koji “najbolje topi salo”, koji “svi hvale”, s kojim je “kolegica skinula 20 kilograma”. Valja izabrati program koji vježbača ispunjava psihički, koji relaksira, nakon kojega je osoba zadovoljna, a ne frustrirana jer “one plešu kao uragani oko stepa, a ja stojim i gledam”. Svi su programi dobri, ali ne odgovaraju svima jednako.

Ako se osjećate loše nakon vježbanja iz bilo kojeg razloga – bolova, nezadovoljstva, društva, trenera, ne odustajte već promijene program, trenera, pa i klub ako treba – samo nemojte odustati od rekreacije jer je u pitanju VAŠE zdravlje.

Termini vježbanja i druženja kao i cijena treninga ostaju isti- četvrtu godinu za redom!!

PONEDJELJAK i  SRIJEDA

OD 16:10 DO 17:10

 

Vidimo se…